IP NOC

IP NOC

Network Operations Centre

Onze IP Network Operations Centre is een apart zelfstandig onderdeel van ons bedrijf. Het houdt zich bezig met het beheren en aansturen van locaties en objecten die verbonden zijn met het wereldwijde internet op basis van IP-verbindingen. Naast het beheren, stuurt het NOC haar eigen monteurs en derde partijen aan voor het verrichten van diensten, afhankelijk van de gemaakte afspraken met de klant. De diensten zijn uiteenlopend en kunnen op basis van de facilitaire zaken gedaan worden en zijn te onderscheiden in diensten als:

 

    • Beheer en monitoren van telecomruimten en straatkasten;
    • Camerabeheer: het volgen van camerabeelden en terughalen van beelden op terreinen of in en om gebouwen;
    • Beheer en monitoren van mensen in een afgesloten ruimte of levensbedreigende omgeving.

 

Onze medewerkers zijn gecertificeerd als observant voor publieke en openbare camerasystemen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.infratechnoc.nl.

Beheer van telecomruimten

Het beheer van uw telecomruimten neemt veel tijd in beslag en is een duur proces. U heeft immers 24/7 personeel nodig dat alle processen nauwkeurig in de gaten houdt. Want in de telecomruimten bevinden zich uw investeringen, uw kostbare apparatuur én de apparatuur van uw klanten. Infratech  beheert voor veel telecombedrijven 24/7 de opvolging en afhandeling van alarmmeldingen, de toegangsverlening en het beheer van de condities van de ruimten zodat deze bedrijven zich op hun eigen werkzaamheden kunnen richten. Wij hebben hierin al meer dan 10 jaar ervaring. Waarom zou u hoge investeringen doen in het opleiden van personeel en het beheer van uw apparatuur als wij u van begin tot eind kunnen helpen? Hierdoor bespaart u kosten.

Het Network Operations Centre (NOC) van Infratech maakt gebruik van realtime monitoring door middel van haar i-BOX-concept. Sensoren en aansturingsmodules kunnen worden aangesloten op een i-BOX op de locatie die weer met het NOC communiceert. Hierdoor worden veranderingen tijdig opgemerkt en storingen voorkomen. Ons NOC handelt direct volgens een vooraf overeengekomen protocol.

Beheer van toegangscontrole

Het beheren van toegang gebeurt nog steeds op basis van het gebruik van een kaart/tag die voor een kaartlezer wordt gehouden, waardoor toegang wordt verkregen bij goedkeuring. Is een verificatie niet belangrijk om te weten of de toegang tot een ruimte wel aan de juiste persoon gegeven wordt? Hiervoor hebben wij de oplossing: de SMS-server. De SMS-server geeft, in combinatie met een kaart/tag, toegang na autorisatie via een sms-bericht. Dit sms-bericht wordt volautomatisch verzonden naar de persoon die toegang wil tot een beveiligde ruimte. Ook biedt deze oplossing de controle op de verblijfsduur in een beveiligde ruimte. Het controleren van de verblijfsduur geeft een veilig gevoel voor de personen die toegang hebben, maar ook voor de opdrachtgever die de zorg uit handen geeft.

Beheer van apparatuur en voertuigen

Gezien het feit dat wij onze monteurs begeleiden en graag willen weten waar zij zich bevinden, hebben wij een trackingsysteem. Hierbij maken wij gebruik van een geavanceerde software platform. Uit een vraag van een klant is de dienst ontstaan om bij onze klanten bijvoorbeeld het autopark te signaleren. In geval van diefstal van een voertuig of object, kan er gekeken worden waar deze zich bevindt. Tevens is het mogelijk om objecten die zich verplaatsen te signaleren, maar ook bij een niveauverschil. Denk daarbij aan brandstofpeilsignalering van een noodaggregaat.

Camerabeheer

Onze medewerkers van het NOC zijn gecertificeerde observanten die achter de schermen bedrijventerreinen, kantoren en telecomruimten observeren. Door de digitale technieken via IP-verbindingen is het mogelijk voertuigen te volgen en incidenten waar te nemen. Onze observanten kijken de camerabeelden na en maken hiervan een compilatie in tijd van de beelden. De opgeslagen beelden worden vastgelegd en dit biedt de mogelijkheid voor politie en Justitie om de beelden te analyseren en te gebruiken voor vervolging in een rechtspraak.