Provider Solutions

Provider Solutions

Telecom Provider Solutions

In 2001 is Infratech begonnen met het bouwen van meer dan 100 PoP-locaties (Point of Presence) voor het telecombedrijf MCI, nu Verizon, in het binnen- en buitenland. Deze PoP-locaties werden veelal zelfstandig als afgesloten ruimtes geplaatst in bestaande kantoorgebouwen, of in een deel van de garage tot een telecomruimte. Wat wij toen deden doen wij nog steeds, maar dan met de vernieuwde technieken en inzichten.

 

Naast het bouwen van telecomruimten in gebouwen, leveren wij ook aluminium en betonnen straatkasten en betreedbare huizen vanaf 10m² tot aan 60m². Alle toepassingen in en om de behuizingen behoren tot ons werkgebied.

 

Het blijft niet alleen bij het leveren van behuizingen, maar wij houden ook de behuizingen en aanwezige apparatuur op een hoog kwaliteitsniveau door onze onderhoud en supportafdeling. Met onze eigen Network Operations Centre (NOC) beheren wij ook op afstand uw toegang en de facilitaire systemen in de behuizingen. Kortom, bij Infratech houden wij, vanaf de engineering tot aan de realisatie en het onderhoud, alles in één hand.

Betonnen huizen FTTH

Infratech levert en plaatst, op locaties in binnen- en buitenland, betonnen betreedbare huizen voor telecombedrijven en particuliere initiatiefnemers. Wij zijn een grote speler op het terrein van de FTTH (Fiber to the Home). Infratech verzorgt de levering en plaatsing van betonnen huizen, de open frames, alsmede de beveiliging- en monitoringsystemen voor in deze betonnen gebouwen en straatkasten. Wij zorgen voor een totale oplevering van alle diensten rond de levering van de betonnen huizen zodat onze klanten zich kunnen richten op hun eigen competentie.

Betonnen straatkasten

Naast het leveren van betreedbare huizen (vanaf 15m²) voor telecombedrijven en particuliere initiatiefnemers, verzorgen wij ook de levering en plaatsing van betonnen straatkasten. In deze betonnen straatkasten kunnen de telecombedrijven actieve en passieve netwerkapparatuur plaatsen. De straatkasten kunnen worden geleverd met een 230V-groepenkast of PDU voor de verdeling van de 230V-voorziening. Tevens is het mogelijk om de kast te bestellen met een “free koeling systeem”.

 

De kasten kunnen geleverd worden met diverse open frames voor actieve en passieve netwerkapparatuur. Indien meerdere providers gebruik maken van de open frames, kunnen de open frames voorzien worden van 3 afzonderlijke compartimenten. De 3 compartimenten kunnen geopend en gesloten worden door middel van een elektronische vergrendeling die aangesloten wordt op onze i-BOX beveiliging- en monitoringsysteem. Deze oplossing maakt het mogelijk om elke gebruiker alleen toegang te geven tot het gehuurde compartiment.

(Dubbelwandige) aluminium straatkasten

Al meer dan 16 jaar leveren en plaatsen wij (dubbelwandige) aluminium straatkasten van Almatec. Veel telecombedrijven gebruiken deze kasten voor verschillende toepassingen. De aluminium straatkasten zijn uitermate geschikt voor kleine en hoge warmtelasten, tot wel 4kW. De voordelen van deze straatkast is de korte levertijd en de eenvoudige plaatsing door middel van een RVS-sokkel. Afhankelijk van de bodemgesteldheid wordt de RVS-sokkel geplaatst op betonnen tegels of een grindbed.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Almatec.

Open frames

Naast het leveren van behuizingen in alle afmetingen en toepassingen, leveren wij ook open frames van aluminium (ETSI & 19” profiel) voor in PoP-locaties en straatkasten. Zowel ODF-frames voor glasvezeldistributie als EQF-frames voor actieve netwerkapparatuur. De frames zijn leverbaar in diverse dieptes en afmetingen. Tevens bieden wij de mogelijkheid om de frames af te sluiten met geventileerde of dichte deuren en zijwanden.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Almatec.

Assemblage

Infratech beschikt over haar eigen assemblage afdeling. Door kennis en ervaring zijn wij in staat om alle activiteiten te coördineren en uit handen te nemen van een telecombedrijf, zodat deze zich kan toeleggen op haar kernactiviteiten.

 

Installatie

Naast het assembleren en samenstellen van data-telecom kasten voor telecombedrijven, verzorgd Infratech ook de installatie en projectmanagement op locatie van haar klanten. Door alles in één hand te houden is het mogelijk om kosten te besparen en levertijden te verkorten. Als een oplossing niet voorhanden is, dan maken wij deze binnen onze afdeling assemblage zelf. Ook voor een tijdelijke oplossing kunt u bij ons terecht, binnen en buiten Nederland.

Onderhoud

Een belangrijk onderdeel is het onderhoud aan de diverse systemen die in de locaties geïnstalleerd zijn. Alle systemen hebben onderhoud nodig, afhankelijk van de locatie en omstandigheden. Hierbij houden wij rekening met de eisen en voorwaarden van de klant en fabrikant. Door regelmatig preventief onderhoud uit te voeren, wordt de levensduur van de systemen verlengd en de kans op storingen verkleind.

 

Infratech verzorgt tevens het correctief onderhoud, ofwel reparatie of vervanging van apparatuur bij storingen en defecten. Onze storingsmonteurs kunnen u 7 dagen per week, 24 uur per dag van dienst zijn.